Matematică - Culegere de exerciţii și probleme pentru clasa a III-a este organizată în așa fel încât să fie ușor de parcurs de către elev.
Este structurată în 10 unităţi de învăţare care pot fi abordate în funcție de proiectarea didactică realizată de fiecare învățător.
Sarcinile de învățare respectă integral programa școlară, se adresează tuturor elevilor și facilitează atât consolidarea achizițiilor de bază, cât și pregătirea în vederea participării la concursurile de matematică.
Cele 20 de teste conțin 140 de exerciții și probleme utile în activitatea la clasă, pentru cunoașterea nivelului de formare a competențelor specifice.
Materialul pune la dispoziție pagini cu răspunsuri pentru toate exercițiile, acest lucru contribuind la procesul de autoevaluare.
Culegerea de matematică poate fi utilizată ca auxiliar al oricărui manual alternativ de clasa a III-a, ca o resursă care poate înlocui sau completa manualul școlar la nivelul aplicațiilor.
Aceasta are la bază conceptele de matematică pentru toți, precum și matematică dificilă, dar prietenoasă și stimulează interesul pentru învățare și gândirea creativă.
Poate fi utilizată atât la şcoală, în cadrul lecţiilor de matematică, cât şi acasă, pentru activitatea independentă.
Pentru cadrele didactice - în pagina https://manuale.intuitext.ro/ - pot fi descărcate:
• planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;
• fișe de lucru;
• teste iniţiale, sumative și finale.
Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel
Auxiliarele sunt elaborate de o echipă de cinci autori cu experiență în domeniul învățământului primar, absolvenți ai liceului pedagogic, cu activitate ca învățători cuprinsă între 13 și 32 de ani.
Echipa de autori beneficiază de experiență profesională în domenii diferite, și anume: inspecție școlară pentru învățământ primar, consiliere psiho-pedagogică, cercetare în domeniul științelor educației, activitate metodică în cadrul CCD, formare pe domenii de interes pentru cadrele didactice (curriculum, metode active, evaluare, comunicare, managementul clasei, inteligențe multiple, gândire critică etc.), ceea ce oferă o perspectivă holistică în realizarea resurselor educaționale.
Cei cinci autori au elaborat manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevii din învățământul primar, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de didactica specialității, management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate etc., oferte de formare pentru cadrele didactice, diverse resurse educaționale produse în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.