„Vă punem la dispoziție un instrument de lucru ușor, interesant, care vă învață fără să plictisească. Realizat de o echipă cu experiență la catedră și în practica pedagogică, acest auxiliar ultramodern unește conceptele și teoria programei cu informațiile din realitatea concretă sau virtuală de care are nevoie adultul format din avatarul elevului de astăzi” - autoarele caietului de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a.
Caietul elevului de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a este una dintre cele mai noi lucrări din portofoliul Intuitext. Auxiliarul completează manualul Intuitext, având un concept atractiv, eficient și modern.
Este structurat în 7 unități de învățare, prezentate sub forma unor teme de lucru atractive, ușor de rezolvat, adaptate profilului vârstei elevilor de clasa a VII-a.
Materialul didactic pune la dispoziție texte suport, preluate din literatura română și universală.
Sarcinile de lucru captează și orientează atenția, fiind concepute în așa fel încât să direcționeze copilul de la receptare până la aplicare, de la exersare la comunicare creativă.
Caietul auxiliar poate fi parcurs de către elev atât la școală, cât și acasă, pentru activitatea independentă.
Catrina Gabriela - Profesor de limba și literatura română la Colegiul Național ,,Constantin Cantacuzino” Târgoviște; metodist al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița; formator al Casei Corpului Didactic Dâmbovița; colaborator la Universității ,,Valahia” Târgoviște pentru îndrumarea practicii pedagogice de specialitate; coautor al unor lucrări de didactică și metodică: Strategii și metode didactice aplicate la orele de limba și literatura română din ciclul superior al liceului, editura AMS SOFT Media S.R.L, Târgoviște, 2009; Ghid metodic interdisciplinar, clasa a III-a, editura AMA AEDITING, Bucureşti, 2015; Metodica limbii și literaturii române pentru ciclurile preșcolar și școlar (auxiliar pentru formare inițială), Târgoviște, 2018.
ALECU ADRIANA - profesor , gradul I, la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, din Tîrgoviște, cu o experiență la catedră de peste 20 de ani, atat în învățământul gimnazial, cât și liceal.
-profesor metodist al Inspectoratului Școlar Județean Dîmbovița;
-coautor al „Caietului elevului pentru clasa a V-a- Limba și literatura română” , Editura Intuitext;
- coordonatorul unor elevi cu rezultate deosebite la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare.
Tatiana Ghiță - inspector de limba și literatura română al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița din 2012. Metodist și mentor al Inspectoratului Școlar Județean, formator al Casei Corpului Didactic Dâmbovița, metodist la clasele cu profil pedagogic ale Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște.
Prof. Tatiana Ghiță, inspector pentru Limba și literatura română al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița din 2012. Preocuparea pentru calitatea învățământului s-a manifestat la nivel județean și național prin dezvoltarea continuă a claselor cu profil pedagogic din cadrul Școlii Normale, apoi al Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște, al cărui director a fost. Mentor al profesorilor de limba și literatura română, din județ, metodist al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și al claselor cu profil pedagogic de la Colegiului Național Constantin Cantacuzino Târgoviște, formator al Casei Corpului Didactic, a publicat numeroase articole și lucrări de specialitate, dintre care caietul de Metodică a limbii și literaturii române pentru ciclul preșcolar și primar. Auxiliar pentru formarea inițială șiauxiliarul de Limba și literatura română pentru clasa a V-a, Editura Intuitext, în calitate de coautor.
Marinuşa CONSTANTIN Cadru didactic de limba și literatura română din anul 2011, doctor în filologie din 2017. A publicat articole din domeniul istoriei limbii române, al gramaticii descriptive şi al didacticii.