Caietul auxiliar pentru Dezvoltare personală pentru clasa I este organizat în așa fel încât să fie ușor de parcurs de către școlar.
Este structurat în 9 unități de învățare cu teme de interes pentru elevii din clasa întâi. Cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe de învățare, cu sarcinile de învățare introduse prin formulări de tip joc, sugestive pentru înțelegerea cerințelor.
Fiecare lecție conține ilustrații-suport pentru declanșarea discuțiilor din cadrul temei. Acestea constituie fie punct de plecare în învățare, prin raportarea copilului la diverse situații de viață din universul apropiat, fie prilej de aplicare a achizițiilor în diverse contexte de viață.
Caietul conține sarcini de învățare și jocuri adecvate disciplinei Dezvoltare personală, precum și sarcini care asigură transferul către alte discipline, facilitând abordarea integrată a învățării.
Sarcinile de învățare sunt accesibile, atractive, au grade diferite de dificultate.
Succesiunea exercițiilor corespunde etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare.
În plus, lucrarea îl provoacă pe elev:
Pentru cadrele didactice - în pagina https://manuale.intuitext.ro/ pot fi descărcate:
• planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor dupa manualele Intuitext;
• fișe de lucru;
• teste iniţiale, sumative și finale.
1 Articol(e)
1 Articol(e)
Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel
Auxiliarele sunt elaborate de o echipă de cinci autori cu experiență în domeniul învățământului primar, absolvenți ai liceului pedagogic, cu activitate ca învățători cuprinsă între 13 și 32 de ani.
Echipa de autori beneficiază de experiență profesională în domenii diferite, și anume: inspecție școlară pentru învățământ primar, consiliere psiho-pedagogică, cercetare în domeniul științelor educației, activitate metodică în cadrul CCD, formare pe domenii de interes pentru cadrele didactice (curriculum, metode active, evaluare, comunicare, managementul clasei, inteligențe multiple, gândire critică etc.), ceea ce oferă o perspectivă holistică în realizarea resurselor educaționale.
Cei cinci autori au elaborat manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevii din învățământul primar, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de didactica specialității, management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate etc., oferte de formare pentru cadrele didactice, diverse resurse educaționale produse în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.